Om mig


Trots att jag är född i Jämtlandsfjällen, endast ett stenkast från Åre, fanns det ingen vintersport som kunde konkurrera ut det stora hästintresset. Innan jag började studera till psykolog och idrottspsykolog vid Umeå Universitet satsade jag helhjärtat ett par år på hästträning, undervisning och tävling. Förutom det starka hästintresset har jag alltid haft ett stort intresse för träning och har arbetat ett par år på gym, bland annat som gruppträningsansvarig.   

Mitt intresse för idrottspsykologi väcktes genom egna besvär med prestationsångest och psykisk ohälsa under mina idrottssatsningar som ung.

Idag arbetar jag förutom i mitt eget företag som idrottspsykolog också som psykolog på vårdcentral. Där arbetar jag med att bedöma och behandla lindrig till måttlig psykisk ohälsa såsom ångest, depression, stress, specifika fobier, trauma, ätstörningsrelaterade besvär med mera. Jag träffat där barn, ungdomar och vuxna. Jag har tidigare erfarenhet av arbete på en allmänpsykiatrisk mottagning. 

När jag inte arbetar är jag gärna tillsammans med min häst Hector, som jag även tävlar aktivt med. Jag trivs också väl på gymmet, i skogen eller på ett par skidor. Gärna med varm choklad i ryggsäcken. 

Utbildningar 

 • Masters programme in Sport Psychology, Umeå University
  Psykologprogrammet med inriktning idrott, examen 2021
 • Fördjupningsutbildning gällande:
  - Ätstörning- bakgrund och behandling
  - Våld i nära relation 
  - Socialpsykologi med inriktning idrott
  - Fysisk aktivitet på recept (fAR)